Zupa krem z pieczonych warzyw

5 (174 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Kulinarne freestyle są rewelacyjne. Przy niewielkiej ilości składników można zawsze wyczarować coś smacznego. Tym razem papryka ,pomidory ,marchew ,bazylia ,natka...cudowne smaki lata :D jeszcze czujemy ten zapach...

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 2 czerwone papryki
    zielona papryka
    400 g pomidorów
    400 g młodej marchewki
    garść świeżej bazylii
    600 ml bulionu drobiowo-warzywnego
    300 ml soku pomidorowego
    1 duża cebula
    3 ząbki czosnku
    3 łyżki oliwy z oliwek
    1/2 szklanki drobnego makaronu
    1 łyżeczka mielonego imbiru
    1 łyżka mielonej kozieradki
    pęczek natki pietruszki
Wystaw ocenę:

5 (174 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa krem z pieczonych warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa krem z pieczonych warzyw 1. Papryki zawijamy osobno w folię aluminiową. Postępujemy tak też z pomidorami i marchewką (marchewki obieramy przed). Warzywa zapiekamy 40 min w temperaturze 200°C. Studzimy. Papryki i pomidory obieramy ze skórek ,razem z marchewką kroimy na małe kawałki. Bazylię siekamy. Papryki ,pomidory ,marchewki i bazylię przekładamy do garnka ,zalewamy bulionem ,sokiem pomidorowym i zagotowujemy. Cebulę i czosnek siekamy i szklimy na oliwie. Dodajemy do zupy ,studzimy i miksujemy. Doz zupy dodajemy drobny makaron ,mielony imbir i kozieradkę. Podgrzewamy (cały czas mieszając) do momentu ,kiedy makaron zmięknie. Podajemy gorące z posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować