Zupa krem z pieczarek i serków topionych

4.51 (150 ocen)

  • 15 min

Często robię tę zupę na przyjęcia, gdy gościom już brakuję sił. Na ożywienie - gorąca zupa krem jest idealna. Na następny dzień sprawdza się jeszcze lepiej :P

  • 15 min

Składniki:

  • Składniki:40 - 50 dag pieczarek
    mrożona włoszczyzna w słupkach (3 garści)
    2 cebule
    oliwa do smażenia
    4 - 5 ziemniaków
    3 serki topione, śmietankowe (kwadraty)
    natka pietruszkisól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.51 (150 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem Zupa pieczarkowa

Zupa krem z pieczarek i serków topionych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zupa pieczarkowa z serkami topionymi 1. Pieczarki pokroić w plasterki, cebulę posiekać i wszystko podsmażyć na oliwie lub maśle. Ziemniaki - obrać i pokroić w kostkę, wrzucić do zupy i zagotować. Dodać podsmażone pieczarki z cebulą oraz 3 garści mrożonej włoszczyzny i gotować aż ziemniaki będą miękkie.
  • zupa pieczarkowa 2. Na sam koniec gdy zupa się jeszcze gotuje dodać serki topione. Gotujemy na małym ogniu aż serki się rozpuszczą. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Całość zupy zmiksować w blenderze, albo nie miksować jeśli ktoś lubi tradycyjne zupy. Udekorować natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować