Zupa krem z pieczarek i borowików

4.5 (160 ocen)

Zupa przyrządzana z samodzielnie uzbieranych grzybów smakuje najlepiej:)

Składniki:

  • -żeberka
    -duża garść suszonych borowików (mogą być też świeże grzyby)
    -pieczarki
    -włoszczyzna:
    *nieduży por
    *1/3 selera
    *marchewka
    *pietruszka
    -1 kostka grzybowa
    -1 kostka rosołowa
    -sos sojowo- grzybowa
    -3 liście laurowe
    -ziele angielskie (4)
    -natka pietruszki
    -sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa krem z pieczarek i borowików - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa krem z pieczarek i borowików 1. 1. Do garnka wlewamy 2,5 l wody. Wrzucamy do niego 2 kostki(rosołową i grzybową). Dodajemy także żeberka. Gotujemy.

    2. Myjemy i kroimy warzywa. Pieczarki myjemy i obieramy. Kroimy na plasterki. Wszystkie składniki razem z garścią suszonych grzybów dodajemy do zupy

    3. Wlewamy parę kropel sosu sojowo- grzybowego, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie oraz pokrojoną natkę.

    4. Doprawiamy solą i sporą ilością pieprzu.

    5. Po ugotowaniu wyjmujemy żeberka.

    6. Miksujemy zupę.

    7. Mięso można oddzielić od kości, podrobić i dodać do zupy. Zupę podajemy na gorącą z grzankami.

Porady

Podawać na gorąco:)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować