Zupa "krem z pieczarek"

0 (0 ocen)

  • 30 min

Ta zupa smakuje wszystkim domownikom.

  • 30 min

Składniki:

  • na 4 porcje zupy:
    - 10 dag. margaryny
    - 1 cebulka
    - 0,500 kg. pieczarek
    - 1 zupa pieczarkowa z torebki
    - kwaśna śmietana 2 łyżki
    - 1 słodka śmietana kremówka
    - łyżka mąki pszennej
    - 1 kostka- rosół wołowy
    - pęczek natki pietruszki
    - przyprawy
    - groszek ptysiowy

Zupa "krem z pieczarek" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki oczyść i zetrzyj na tarce jarzynowej.
  • 2. Obraną i pokrajaną w kostkę cebulkę zrumień na margarynie.
  • 3. Dodaj starte pieczarki- duś ok. 15min.
  • 4. Podlej wodą dodaj, kostkę rosołową.
  • 5. Do naczynia wlej wodę ok. 1 szklanki, dodaj zupę w proszku, mąkę.
  • 6. Dokładnie wymieszaj i wlej do garnka z zupą pieczarkową, zagotuj.
  • 7. Złącz śmietany- "zahartuj" gorącą zupą dodaj do garnka.
  • 8. Wszystko dokładnie wymieszaj i dopraw do smaku. Dużą ilością natki pietruszki, pieprzem, przyprawa magii.

Porady

Przed podaniem zupy dodaj groszek ptysiowy i dodaj listki pietruszki.

Komentarze

Podobne przepisy