Zupa krem z mlodych warzyw

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 45 min
  • Dla 4 osób

Do zrobienia tej zupy zainspirowala mnie Sonieczka . Wyprobowalam jej zupe z selera i tak mi posmakowala ,ze teraz staram sie czesciej robic takie pozywne zupki z tego co mam w lodowce.

  • 45 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • Cwiartka mlodej kapusty
    Lodyga selera naciowego
    Polowa bulwy kopru wloskiego (fenkułu)
    2 mlode marchewki
    2 mlode ziemniaki
    mala cebula
    sol ,pieprz
    kromka chleba tostowego
    maslo
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem Grzanki

Zupa krem z mlodych warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapuste szatkujemy.Seler naciowy kroimy na male kawalki.Koper rowniez szatkujemy.Marchew scieramy na tarce o duzych oczkach.Cebule kroimy w kostke.Ziemniaki obieramy í kroimy w kostke.
  • 2. W garnku topimy maslo ,dodajemy cebule i ja krotka chwile szklimy ,dodajemy marchewke i razem dusimy okolo 3-4 minuty . Dodajemy reszte wyrzyw i mieszamy.Zalewamy goraca woda ,tak aby przykrylo wyrzywa. Dodajemy pol lyzeczki soli. Gotujemy do miekkosci warzyw - na malym ogniu . Miksujemy blenderem i doprawiamy do smaku sola i pieprzem. Ewentualnie swiezo starta galka muszkatalowa.
  • 3. Chleb kroimy w kostke i na rozgrzanej patelni , na masle smazymy rumiane grzanki.
  • 4. Zupe podajemy z grzankami.

Porady

Jezeli kupimy dobrej jakosci warzywa ,to wyjdzie nam pyszna zupa

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Marchewka Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować