Zupa krem z marchwii

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna i niedroga zupa, a odpowiednio podana może być eleganckim zamiennikiem dla tradycyjnego rosołu

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - duże marchewki: 4 sztuki
    - ryż: 0.5 szklanki
    - rosół, może być z kostki: 1 litr
    - cebula średnia: 1 sztuka
    - mleko: 0.5 szklanki
    - olej: 2 łyżki
    - posiekana natka pietruszki: 4 łyżki
    - sól, pieprz (do smaku): 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa krem z marchwii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa krem z marchwii 1. Cebulę obrać i posiekać, marchewkę obrać i umyć. W garnku rozgrzać olej i zeszklić cebulę, zalać rosołem, włożyć marchewkę, zagotować. Po 30 minutach wsypać ryż i gotować kolejne 30 minut. Jeśli mamy malakser lub blender to lekko przestudzić zupę i zmiksować, jeśli nie to wyjąć marchewkę i przestudzić, a następnie zetrzeć na tarce na puree i dodać do zupy. Wlać mleko, a jeśli zupa jest zbyt gęsta to dolać trochę wody. Doprawić solą i pieprzem i zagotować. Podawać posypaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryż

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować