Zupa krem z kurkami

5 (2 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszna zupa krem z kurkami, szybka i łatwa w przygotowaniu.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g świeżych kurek,

    450 g ziemniaków,

    150 g marchewki,

    duża cebula,

    850 ml bulionu,

    2 łyżki masła,

    sól,pieprz

    serek sałatkowy - mały kawałek,

    koperek do dekoracji
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Zupa krem

Zupa krem z kurkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki, marchew obieramy, kroimy w kostkę, wrzucamy do bulionu gotujemy do miękkości.

    Cebulę drobno kroimy, podsmażamy na maśle wraz z kurkami, które wcześniej należy dobrze wyczyścić.
    Podsmażamy na średnim ogniu przez około 7 minut, pod przykryciem, co jakiś czas mieszając.

    Dodajemy do ugotowanych warzyw, gotujemy jeszcze 5 minut. (możemy zostawić kilka podsmażonych kurek do dekoracji)

    Następnie blendujemy na gładki krem, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

    Podajemy z kawałkiem sera sałatkowego oraz koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurki Ziemniaki Marchewka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować