Zupa krem z kukurydzy i cukinii.

4.5 (191 ocen)

  • 30 min

Zostałam zainspirowana połączeniem smaku kukurydzy i cukinii - świetnie współgrają.

  • 30 min

Składniki:

  • 200g cukinii
    puszka kukurydzy słodkiej lub 300 g mrożonej kukurydzy
    ok 150 ml mleczka kokosowego
    1 łyżka jogurtu naturalnego
    1 czerwona cebula
    pół papryczki chilli
    sól, pieprz

Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem Desery

Zupa krem z kukurydzy i cukinii. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule, paprykę siekamy i smażymy na patelni, po około
    5 minutach dodajemy umytą i pokrojoną cukinię. Gdy cukinia trochę zmięknie dodajmy kukurydzę, tą z puszki można dodać wraz z zalewa. Smażymy do miękkości składników.
    Całość przekładamy do miksera, dodajemy mleko kokosowe
    oraz jogurt, miksujemy na końcu doprawiamy wedle uznania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować