Zupa krem z kalarepy

  • wyświetlono: 945 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Delikatny, lekko imbirowy. Polecam z dodatkiem groszku ptysiowego.

PolskaGotuje
  • 4 porcje
  • Łatwy

Składniki


- kalarepki: 4 sztuki
- bulion warzywny: 500 mililitrów
- mielony imbir: 2 szczypty
- sól, pieprz: 2 szczypty
- groszek ptysiowy: 1 szklanka

Sposób przygotowania przepisu:

Zupa krem z kalarepy

  • 1. Przygotowanie:
    Kalarepki obieramy, dzielimy na 8 części, wkładamy do garnka i zalewamy bulionem warzywnym,
    gotujemy około 20 minut.
    Garnek odstawiamy na chwilę do przestygnięcia.
    Zupę przelewamy do blendera, dodajemy sól i pieprz oraz imbir, miksujemy do uzyskania gładkiego kremu.
    Podajemy z groszkiem ptysiowym.
    Smacznego!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

latoWielkanocbulion warzywnywiosnakalarepkikolacja we dwojegroszek ptysiowy

Komentarze

Podobne przepisy

Orientalna zupa z kalarepy

Dodane przez: JustKuchcik

Orientalna zupa z kalarepy

Z dodatkiem słodkich rodzynek i...

Dodane przez: PolskaGotuje

Oberiba - czyli śląska zupa z kalarepy

Ta zupa to smak mojego dzieciństwa,...

Zupa z kalarepy

Dodane przez: Kaska

Zupa z kalarepy-śląska oberiba

Zupa jest pyszna polecam!

Zupa warzywna z kalarepą

Dodane przez: Gregorhspeed

Zupa warzywna z kalarepą

Zostało nam sporo rosołu, więc...

Zupa z kalarepy

Dodane przez: PolskaGotuje

Zupa z kalarepy

Często wyjeżdżam z klubem emerytów...

Zupa z kalarepą i groszkiem

Dodane przez: mysza75

Zupa z kalarepą i groszkiem

Szybka, zdrowa i pożywna zupa z...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE