Zupa krem z kabaczka

4.49 (173 ocen)

  • 30 min

Warzywna zupa ,delikatna bez grama mięsa.

  • 30 min

Składniki:


  • 600 g miąższu z kabaczka
    marchew
    pietruszka
    4 ziemniaki
    por (biała część)
    łyżka masła
    1,2 l bulionu warzywnego
    2 liście laurowe
    kilka ziaren ziela angielskiego
    gałka muszkatołowa
    mielony imbir
    sól ,pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (173 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa krem z kabaczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kabaczka kroimy w kostkę i razem z pietruszką i marchewką podsmażamy na maśle. Dolewamy bulionu i zagotowujemy razem z liściem laurowym i zielem angielskim. Pietruszkę i marchew wyjmujemy i kroimy w kostkę. Kabaczka miksujemy ,dodajemy pietruszkę ,marchew i ziemniaki pokrojone w kostkę razem z porem pokrojonym w piórka. Gotujemy do miękkości ziemniaków. Do smaku doprawiamy solą ,pieprzem ,gałką muszkatołową i imbirem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować