Zupa krem z fasolki szparagowej

0 (0 ocen)

  • 60 min

Jako że ostatnie podrygi sezonowej fasolki, to KONIECZNA musimy wykorzystać. Mrożona już nie taka sama.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 duża cebula
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka masła
    800 g fasolki szparagowej
    1 pełna łyżka słodkiej śmietany 18%
    natka pietruszki
    sól, pieprz

Zupa krem z fasolki szparagowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa krem z fasolki szparagowej 1. Cebulę i czosnek siekamy. Szklimy na rozgrzanym maśle, dodajemy pokrojoną na mniejsze kawałki fasolkę. Zalewamy wrzątkiem (1,2 l) i gotujemy na dużym ogniu 30 min. Studzimy.

    Do zupy dodajemy śmietanę, blendujemy na gładko. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Natkę siekamy, wrzucamy do kremu, podgrzewamy.

    Podajemy na gorąco.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy