Zupa-krem z fasolki szparagowej

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Przepis przysłała Anna Wolak

  • Łatwy

Składniki:

  • - fasolka szparagowa (zielona, poza sezonem może być mrożona): 50 dekagramów
    - marchewki (średnie): 2 sztuki
    - kostka rosołowa: 1 sztuka
    - śmietana 18%: 150 mililitrów
    - sól (do smaku wg. uznania): 2 szczypty
    - pieprz (do smaku wg. uznania): 2 szczypty
    - maggi (do smaku wg. uznania): 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa-krem z fasolki szparagowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa-krem z fasolki szparagowej 1. Fasolkę myjemy, osączamy
    i wrzucamy do garnka. Marchewki
    obieramy, myjemy, kroimy
    na mniejsze kawałki i wkładamy
    do garnka z fasolką.
  • Zupa-krem z fasolki szparagowej 2. Wlewamy tyle wody, by sięgała
    ok. 1,5 cm nad warzywa.
    Wrzucamy kostkę rosołową
    i gotujemy tak długo, aż warzywa
    będą miękkie.
  • Zupa-krem z fasolki szparagowej 3. Zupę miksujemy na krem
    o jednolitej konsystencji. Wlewamy
    ok. 1,5 szklanki przegotowanej wody, dodajemy śmietanę
    i doprawiamy do smaku
    solą, pieprzem i maggi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować