Zupa krem z dynia z prażonymi pestkami

5 (1 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Pyszna i zdrowa jesienna zupa :-)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Dynia średniej wielkosci, 2 korzenie pietruszki, 2 selery, 4 srednie ziemniaki, smietana 30% lub 36%, pestki dyni, slonecznika, sezamu, natka pietruszki, parmezan, sol ziolowa, oliwa z oliwek, kilka plasterkow kielbasy krakowskiej lub wedzonego boczku, mala cebulka
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Zupy Pesto Krem

Zupa krem z dynia z prażonymi pestkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Wszystkie warzywa obrac, pokroic w dowolne kawalki, posolic sola ziolowa i skropic oliwa a nastepnie upiec w piekarniku do miekkosci (ok.45 min).
    2. Warzywa wyjac z piekarnika, lekko przestudzic i zblendowac. Przelozyc do garnka i zagotowac, nastepnie dolac smietane i zagotowac. Doprawic sola do smaku.
    3. Na patelnie rozgrzac odrobine oliwy i podsmazyc cebulke oraz kielbase/ boczek pokrojone na kosteczki.
    4. Peski wsypac na rozgrzana patelnie i uprazyc, dodac odrobine soli.
    5. Zupe nalac do talerze, posypac podsmazona kielbasa/ boczkiem. posypac pestkami i startym parmezanem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Pestki Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Halloween Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować