Zupa krem z dyni piżmowej

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Moja ulubiona zupa ,kocham ją za smak ,kolor i to że nigdy się nie znudzi, przynajmniej mnie nigdy, robię ją często nie czekając na sezon dyniowy ot taki smak
Tutaj najprostsza i jak dla mnie najsmaczniejsza wersja tej zupy .

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1dynia piżmowa
    2duze marchewki
    2duze cebule
    3-4mał ziemniaki
    Olej
    Ziarenka smaku
    Opcjonalnie kostka rosołowa
    Sol
    Pieprz
    Woda (tutaj dodajemy wedle własnych potrzeb ,w zależności jaką gęstość chcemy uzyskać )
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa krem z dyni piżmowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa krem z dyni piżmowej 1. Sposób przygotowania:
    Cebulę kroje w kostkę i smażę na oleju (ma się tylko zeszklić nie usmażyć na złoto) .Warzywa i ziemniaki obieram i kroje w grubą kostkę , wrzucam do zeszklonej cebuli, podlewam nie duża ilością wody , dodaje trochę soli, przykrywam i gotuję na małym gazie , gdy warzywa i ziemniaki mocno się rozgotują ,blenduję na gładko, następnie dolewam jeszcze trochę wody (to zależy jaką gęstość chcemy uzyskać, ja lubię gęstą więc wody nie dodaje dużo) przyprawiam ziarenkami smaku ,pieprzem i ewentualnie kostką rosołową, wszystko jeszcze chwilę gotuję i gotowe. Podaje z frytkami dyniowymi ,czy grzankami ,posypane prażoną cebulką i przyprawą chili, bądź imbirem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować