Zupa krem z dyni

4.98 (169 ocen)

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Zupa ta jest szybka i tania.

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg dyni
    2 szt. marchewki
    1 litr bulionu
    Oliwa do podsmażenia
    Śmietanka 30%
    Prażone pestki dyni i słonecznika
    1 łyżeczka zmielonego imbiru
    1 łyżeczka gałki muszkatołowej
    Sól, pieprz do smaku
    Dorobiona kurkumy
Wystaw ocenę:

4.98 (169 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa krem z dyni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Dynie umyj, obierz, oczyść z pestek i ścięgien i pokrój w dużą kostkę
    2. Marchewkę umyj, obierz i pokrój w kostkę
    3.Warzywa podsmaż w garnku na oliwie
    4. Zalej warzywa bulionem i zagotuj
    5. Gdy warzywa będą miękkie dodaj przyprawy i zblenduj zupę na krem
    6. Wyporcjuj danie
    7.Podawaj z uprażonym ziarnami, podlaną śmietanka i paluchami chlebowymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować