Zupa krem z czerwonych warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Buraki obieramy i kroimy na nieduże kawałki. Im mniejsze kawałki, tym szybciej zupa będzie gotowa. Cebulę obieramy i kroimy na ćwiartki. Paprykę kroimy na kawałki. Paprykę możemy obrać (nie będzie wtedy skórek w zupie), ale nie jest to konieczne.
Na oleju przesmażamy cebulę, buraki i paprykę przez kilka minut. Dolewamy bulion i pomidory z puszki i gotujemy, aż buraki nie będą miękkie. Przy małych kawałkach powinno to trwać około 30 minut. Zupę doprawiamy i gotujemy jeszcze 5 minut.
Proponuję podawać zupę z paluchami szpinakowymi z mojego przepisu:
https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/paluchy-ze-szpinakiem-i-czarnym-sezamem
Pasują idealnie!
Porady
Jeśli wolicie gęstsze kremy, dodajcie do zupy jednego ziemniaka.
Komentarze