Zupa krem z czerwonych warzyw

4.5 (183 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Aromatyczna, słodko - pikantna. Najlepiej smakuje podana z łyżką śmietany i mini sucharkami.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 udo z kurczaka,
    1 kostka rosołowa,
    3 średniej wielkości marchewki,
    duża czerwona papryka,
    pół bakłażana,
    łyżeczka koncentratu pomidorowego
    łyżeczka słodkiej papryki w proszku,
    pół łyżeczki ostrej papryczki w proszku
    sól, pieprz do smaku,
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa krem z czerwonych warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udo z kurczaka gotujemy w około 1250 ml wody. Dodajemy kostkę rosołową.
    W tym czasie obieramy marchewkę, kroimy w kostkę.
    Bakłażana dokładnie myjemy i też kroimy w kostkę.
    Paprykę oczyszczamy z nasion i kroimy w większe kawałki.
    Udko wyjmujemy i dodajemy warzywa wraz z paprykami słodką i ostrą. Gotujemy do miękkości - około 25 minut.
    Całość blendujemy - doprawiamy do smaku solą i pieprzem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować