Aromatyczna, słodko - pikantna. Najlepiej smakuje podana z łyżką śmietany i mini sucharkami.
60 min
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
1 udo z kurczaka,
1 kostka rosołowa,
3 średniej wielkości marchewki,
duża czerwona papryka,
pół bakłażana,
łyżeczka koncentratu pomidorowego
łyżeczka słodkiej papryki w proszku,
pół łyżeczki ostrej papryczki w proszku
sól, pieprz do smaku,
Zupa krem z czerwonych warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Udo z kurczaka gotujemy w około 1250 ml wody. Dodajemy kostkę rosołową.
W tym czasie obieramy marchewkę, kroimy w kostkę.
Bakłażana dokładnie myjemy i też kroimy w kostkę.
Paprykę oczyszczamy z nasion i kroimy w większe kawałki.
Udko wyjmujemy i dodajemy warzywa wraz z paprykami słodką i ostrą. Gotujemy do miękkości - około 25 minut.
Całość blendujemy - doprawiamy do smaku solą i pieprzem
Komentarze