ZUPA KREM Z CUKINII Z ZIELONYM PESTO

0 (0 ocen)

  • 60 min

NIESAMOWICIE INNOWACYJNY I ŚWIEŻY SMAK

  • 60 min

Składniki:

  • • 3 małe cukinie
    • 1 pojedynczą pierś z kurczaka
    • 1 marchewka
    • 1 pietruszka
    • Odrobina oleju rzepakowego
    • Słoiczek Pesto Genovese Solite Gusto
    • 100g pęczaku jęczmiennego
    • Przyprawy: pieprz, kostka bulionowa drobiowa, Vegeta, przyprawa do kurczaka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa krem z cukinii z zielonym pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy pęczak bo ta czynność zajmie nam najwięcej czasu. Zagotowujemy około 1,5l wody i wrzucamy obraną marchew, pietruszkę i kostkę bulionową, a następnie pierś z kurczaka. Fileta gotujemy do momentu aż białko się zetnie, wyjmujemy i osuszamy. Cukinie kroimy w kostkę i obsmażamy na patelni z niewielka ilością oleju rzepakowego, następnie dodajemy do wywaru. Gotujemy około 30 minut. W tym czasie pierś kroimy na cienkie kawałeczki, oprószamy przyprawą do kurczaka i podsmażamy na patelni z niewielką ilością oleju. Nasz wywar zdejmujemy z ognia i blendujemy na gładką konsystencję, do kremu dodajemy wedle uznania pesto ( ja dałam ¾ słoiczka), chwilę gotujemy i gotowe. Podajemy z wcześniej ugotowanym pęczakiem i kawałeczkami obsmażonego kurczaka. SMACZNEGO !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować