Zupa krem z cukinii z kaszą jęczmienną

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Dodatek oregano i soku z cytryny sprawia, że zupa smakuje rewelacyjnie.

  • Łatwy

Składniki:

  • - cukinia: 500 gramów
    - cebula: 1 sztuka
    - bulion warzywny: 900 mililitrów
    - ugotowana kasza jęczmienna: 200 gramów
    - śmietana: 100 mililitrów
    - cytryna: 0.5 sztuki
    - oliwa: 1 łyżka
    - sól do smaku: 1 sztuka
    - oregano: 0.5 łyżeczki

Zupa krem z cukinii z kaszą jęczmienną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obieramy cukinię i cebulę, kroimy i podsmażamy w garnku na oliwie przez 5 minut. Wlewamy bulion, dodajemy oregano i gotujemy bez przykrycia przez 15-20 minut. Miksujemy zupę, łączymy ze śmietanką i doprawiamy do smaku solą i sokiem z cytryny. Dodajemy kaszę, mieszamy i podajemy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy