Zupa krem z cukinii

0 (0 ocen)

  • 45 min

W tym roku na moich grządkach pojawiło się kilka pięknych cukinii,więc dzisiaj postanowiłam przygotować zupę krem.Wyszła mi bardzo pyszna,lekko pikantna za sprawą cząbru i pachnąca za sprawą mieszanki ziół prowansalskich.

  • 45 min

Składniki:

  • 1 kg cukinii (waga po obraniu i usunięciu pestek )
    2 duże cebule
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka masła
    2 szklanki bulionu warzywnego
    sól i pieprz do smaku
    zioła prowansalskie
    suszony cząber
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem Krem

Zupa krem z cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa obieramy,z cukinii usuwamy pestki ,płuczemy i osuszamy i kroimy na małe kawałki.
  • 2. W garnku roztapiamy masło wrzucamy cebulę i czosnek,chwilę przesmażamy,następnie dodajemy cukinię i również chwilę przesmażamy.
  • 3. Do przesmażonych warzyw wlewamy gorący bulion i gotujemy do miękkości.
  • 4. Gdy warzywa będą miękkie zupę miksujemy blenderem na gładką masę i przyprawiamy do smaku solą,pieprzem ziołami prowansalskimi i cząbrem.

Porady

Pamiętajmy ,że cząber jest dość pikantny i należy dodać go ostrożnie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować