zupa-krem z cieciorki

0 (0 ocen)

  • 3 godz. 20 min

pyszny krem z cieciorki który oprócz walorów smakowych posiada cenne wartości odżywcze

  • 3 godz. 20 min

Składniki:

  • bulion drobiowy 1,5 litra
    włoszczyzna 1 pęczek
    cieciorka konserwowa 1 szklanka
    papryka czerwona 1 sztuka
    papryka słodka mielona
    rozmaryn

Zupa-krem z cieciorki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. cieciorkę zalewam wodą i odstawiam na 2 godz. w tym czasie do bulionu dodaję włoszczyznę ( marchewki ,seler oraz pietruszkę z włoszczyzny kroję w kostkę) ,następnie paprykę pokrojoną w słupki,gotuję około 40 minut. po tym czasie dodaję do bulionu namoczoną cieciorkę ,ponownie gotuję 20 minut , zdejmuję z gazu ,miksuję na gładką masę ,doprawiam ,zupę podaję posypaną słodką papryką udekorowaną gałązką rozmarynu

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy