ZUPA-KREM Z CIECIERZYCY I FASOLKI SZPARAGOWEJ

5 (182 ocen)

Pyszna zupa z kilku zwyczajnych składników. Doskonale syci, rozgrzewa i jest dietetyczna. W 100 g porcji jest tylko 52 kcal,więc sami przyznacie że to nie dużo. Jeśli lubicie możecie doprawić ją łyżka jogurtu naturalnego.

Składniki:

  • 200 g ciecierzycy-waga suchego produktu
    1 marchewka-120 g
    1 pietruszka- 50 g
    8 cm pora
    300 g fasolki szparagowej mrożonej
    Sól, pieprz do smaku
    Skórka otarta z 1/2 cytryny
    1 litr wody
Wystaw ocenę:

5 (182 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa-krem z ciecierzycy i fasolki szparagowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciecierzycę zalać wodą i zostawić na całą noc pod przykryciem. Kolejnego dnia odcedzić ją z wody, przełożyć do garnka. Zalać litrem świeżej wody i postawić na ogień.
  • 2. Doprowadzić do wrzenia, gotować do miękkości. W między czasie marchewkę i pietruszkę pokroić w plasterki. Gdy ciecierzyca będzie na wpół miękka dodać warzywa ( por w całości) wraz z fasolką. Przykryć i gotować do miękkości wszystkich składników. Doprawić sola i pieprzem. Zdjąć z ognia zblendować. Dodać otartą skórkę z cytryny. Wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciecierzyca Fasolka szparagowa Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować