Zupa krem z buraków i jabłek z chrzanową nutą

4.5 (195 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Jedna z moich ulubionych kremowych zup. Ciekawego smaku nadaje jej chrzan, który pasuje tu idealnie.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 duże buraki
    2 jabłka
    ząbek czosnku
    ok. 1 litr bulionu warzywnego
    1 łyżka chrzanu
    sól
    pieprz
    majeranek
    kwaśna śmietana
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zupa krem z buraków i jabłek z chrzanową nutą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki dokładnie wyszorować i ugotować w skórkach.
  • 2. Jabłka obrać ze skóry. Pokroić na mniejsze kawałki.
  • 3. Ugotowane buraki obrać ze skóry, pokroić drobniej i przełożyć wraz z jabłkami do wysokiego rondla. Dodać czosnek, łyżkę chrzanu, sól, pieprz oraz majeranek.
    Zalać bulionem. Zblendować na gładki krem. Podgrzać.
  • 4. Zupę podawać z kleksem kwaśnej śmietany posypaną majerankiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Barszcz czerwony Buraki Chrzan

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować