Zupa-krem z brokułów

0 (0 ocen)

  • 30 min

Bardzo szybka i smaczna zupa.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 brokuł
    1cebula
    500 ml wywaru warzywnego
    250 ml mleka
    1 szt. serka topionego bez dodatków
    2 łyżki oliwy

Zupa-krem z brokułów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuły umyć i podzielić na małe różyczki. Głąb obrać i pokroić na małe kawałk..Cebulę oczyścić ,pokroić w kostkę i dysić na oliwie. Wlać mleko i wywar warzywny . Dodać brokuły. Całość doprowadzić do wrzenia, następnie gotować na wolnym ogniu ok.15 minut.Ugotowane w wywarze brokuły zmiksować dodając serek topiony. Całość chwilę podgotować. Smacznego.

Porady

Zupę można podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy