Zupa-krem z brokułów

  • wyświetlono: 1911 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Gotowanie i dietetyka to nie tylko moje hobby, ale i kierunek studiów. Na pierwszym miejscu stawiam zdrowie. Krem jest bardzo pożywny.

RedakcjaPP
  • Oryginalny autor: Joanna Haska, Brzozie Lubawskie
Publikacja: Archiwalne przepisy

Składniki

● 750 ml bulionu cielęcego
● 40 dag różyczek brokuła
● 100 ml śmietany 34-proc.
● sól
● pieprz
● 3 kromki pszennego pieczywa tostowego
● płatki migdałów
● groszek ptysiowy

Sposób przygotowania przepisu:

Zupa-krem z brokułów

  • Zupa-krem z brokułów1. Różyczki brokuła myjemy
    pod bieżącą wodą, osączamy.
    Do garnka wlewamy bulion,
    wkładamy brokuła i kromki pieczywa,
    gotujemy.
  • 2. Gdy brokuły będą miękkie,
    garnek zdejmujemy z ognia.
    Zupę lekko studzimy i miksujemy
    lub przecieramy przez sito.
    Doprawiamy solą i pieprzem.
    Wlewamy śmietanę i dokładnie
    mieszamy. Podajemy z groszkiem
    ptysiowym. Dekorujemy
    płatkami migdałów.
PPWS_03-2010

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

brokułyTemat miesiąca

Komentarze

Podobne przepisy

Zupa krem.

Dodane przez: Słodko Słodka

Zupa Krem z Brokułów

Przyszły w końcu długo wyczekiwane...

Zupa-krem z brokułów

Dodane przez: RedakcjaPP

Zupa-krem z brokułów

Jestem emerytką. Kocham kupowanie...

Zupa-krem z brokułów

Dodane przez: PolskaGotuje

Zupa-krem z brokułów

Przepis przysłała Danuta Mielniczuk

Zupa krem z brokułów i czosnku

Dodane przez: jacekwkuchni

Zupa krem z brokułów i czosnku

Tę zupę można serwować zarówno...

Zupa krem z brokułów

Dodane przez: RedakcjaPP

Zupa krem z brokułów

Jestem pracującą mamą dwójki małych...

Dodane przez: ktosinka

Zupa krem z brokułów

Szybka,a doskonała w smaku, gorąca...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE