Zupa krem z białych warzyw z ryżowymi kulkami i pesto z liści rzodkiewek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie zupy :
Do garnka wrzuć masło. Dodaj pokrojone warzywa i podsmaż chwilę całość
co jakiś czas mieszając. Wlej bulion i duś na wolnym ogniu 12-15 minut. Całość zblenduj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
2.Przygotowanie :
Ryż przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wsp curry i gotuj.
Odcedź i ostudź.
Na patelni rozpuść masło i dodaj posiekane cebulę. Smaż chwilę co jakiś czas mieszając. Cebulę przełóż do ryżu. Dodaj jajko oraz bułkę tartą. Dopraw solą i pieprzem.
Dokładnie połącz składniki.
W dłoniach uformuj niewielkie kulki.
Obtocz w płatkach owsianych wymieszanych z siemnieniem lnianym.
Smaż na rozgrzanej patelni z niewielką ilością tłuszczu.
3.Przygotowanie pesto :
Liście dokładnie oczyść. Przełóż do blendera. Dodaj orzechy i czosnek. Wlej oliwę. Wsyp parmezan i pieprz. Całość dokładnie zmiksuj.
Zupę przelej na talerz. Połóż 2-3 złote kulki ryżowe. Całość polej pesto.
Komentarze