Zupa krem z białych warzyw z chipsami z pietruszki

4.5 (185 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 2 godz. 30 min

Dziś wspaniała i bardzo aksamitna zupa krem z białych warzyw z chipsami z pietruszki. Jak dla mnie idealne połączenie smakowe. Doskonała zupa w zimowe, mroźne dni. Syta i rozgrzewająca. Po prostu pyszna!

  • 2 godz. 30 min

Składniki:

  • Składniki na rosół drobiowy:
    ◦1 pęczek włoszczyzny bez kapusty
    ◦1 porcja rosołowa, ćwiartka z kurczaka
    ◦2-3 liście laurowe
    ◦4 ziela angielskie
    ◦pieprz
    ◦sól

    Składniki na krem z białych warzyw:
    ◦3 pietruszki (korzeń)
    ◦½ selera (korzeń)
    ◦3 ziemniaki
    ◦1 biała część pora
    ◦2 łyżki masła
    ◦1 szklanka mleka
    ◦2-3 ząbki czosnku
    ◦sól
    ◦biały pieprz
    ◦gałka muszkatołowa
    ◦natka pietruszki

    Składniki na chipsy z pietruszki:
    ◦3 pietruszki
    ◦olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem Krem Chipsy

Zupa krem z białych warzyw z chipsami z pietruszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie chipsów z pietruszki:
    Pietruszki obieramy i kroimy wzdłuż w cienkie plasterki (można użyć obieraczki lub mandoliny). W rondelku rozgrzewamy olej i smażymy plasterki pietruszki na złoty kolor. Odsączamy na papierowym ręczniku.

    Zupę krem z białych warzyw podajemy z chipsami z pietruszki i natką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2017

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować