Zupa krem z białych szparagów

0 (0 ocen)

  • 35 min

Białe cudo

  • 35 min

Składniki:

  • 1 kg białych szparagów
    2 łyżki śmietany 18%
    grzanki
    oliwa z oliwek
    natka pietruszki
    sól, pieprz

Zupa krem z białych szparagów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szparagi myjemy, usuwamy łykowate części, kroimy na mniejsze kawałki i przekładamy do garnka. Całość zalewamy zimną wodą, tuż powyżej wysokości warzyw.

    Zagotowujemy, zmniejszamy płomień i gotujemy jeszcze 10 min.

    Zupę zestawiamy ze źródła ciepła, lekko studzimy. Dodajemy śmietanę i blendujemy na gładko.

    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

    Podajemy ze skropioną oliwą z oliwek, grzankami i świeżą natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy