Zupa-Krem warzywny podbijany miętą

  • wyświetlono: 80 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Dodatek mięty powoduje,że zupa jest orzeźwiająca, ale nie jest smakiem dominującym. Dla mnie dosyć zaskakujący efekt, ale naprawdę smaczny. Serdecznie polecam.

20191005_083333
  • 4 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

860 g cukinii
40 g pietruszki
80 g kapusty
2 duże łodygi selera naciowego
2 łyżki oleju
200 g mrożonego szpinaku
1200 ml wody
sól, pieprz cytrynowy
garść liści mięty

Sposób przygotowania przepisu:

Zupa-Krem warzywny podbijany miętą

  • 1. W dużym garnku rozgrzać olej. Dodać do niego posiekanej kapusty, pokrojonej pietruszki i selera. Zrumienić. Następnie dodać grubo pokrojoną cukinię ( ja użyłam mrożonych zapasów). Dodać wodę i całość doprowadzić do wrzenia.
  • 2. Gdy to nastąpi dodać szpinak i gotować do miękkości warzyw. Zdjąć z ognia, doprawić do smaku solą, pieprzem. Dodać listki mięty i zmiksować wszystko na krem. Można podawać z makaronem.
    Smacznego!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

miętaszpinakzupadla dziecidietazupa kremkrem z cukinii

Komentarze

Podobne przepisy

Zupa krem warzywny z grzankami crostini

Dodane przez: Kamala

Zupa krem warzywny z grzankami crostini wg...

Coś na szybko. Warzywne, sycące...

Zupka w 25 minut

Dodane przez: gotowanietoproste

Zupa warzywna

Ta zupka jest takim wyjściem awaryjnym...

Domyślny album

Dodane przez: PolskaGotuje

Zupa warzywna

Szybka i ekonomiczna zupa, witaminowe...

Zupa krem z rzodkiewek z serkiem topionym i miętą

Dodane przez: pkrasinska

Zupa krem z rzodkiewek z serkiem topionym...

Zupa jest delikatna a zarazem wyrazista...

krem z groszku

Dodane przez: dusiowa

Krem z zielonego groszku z miętą

Lekka zupa krem z groszku z orzeźwiającą...

Zupka warzywna

Dodane przez: czarrna

Zupa warzywna

Idealna w środku sezonu warzywnego...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE