Zupa -krem warzywna

  • wyświetlono: 386 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Taka zupa warzywna to samo zdrowie.

marze
  • 4 porcje
  • Łatwy

Składniki


- warzywa mrożone (warzywa na zupę mieszane): 45 dekagramów
- kostki rosołowe: 2 sztuki
- śmietana 30%: 0.5 szklanki
- puree ziemniaczane: 3 łyżki
- groszek ptysiowy: 1 opakowanie
- sól: 1 szczypta

Sposób przygotowania przepisu:

Zupa -krem warzywna

  • Zupa-krem warzywna1. Do 1 litra wody wkruszamy kostki rosołowe i zagotowujemy.
    Przygotowujemy produkty potrzebne do zupy.
  • Zupa-krem warzywna2. Warzywa mrożonę przelewamy wodą i wsypujemy do bulionu.Zabielamy to śmietana i gotujemy jeszcze 2 minuty.Zdejmujemy garnek z ognia
  • Zupa-krem warzywna3. Ciepłą zupę miksujemy stopniowo wsypując puree ziemniaczane.Doprawiamy solą do smaku i rozlewamy do miseczek posypując groszkiem ptysiowym.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

warzywa mrożonegroszek ptysiowypure ziemniaczanekostki rosołowewarsztaty_kulinarne

Komentarze

Podobne przepisy

Warzywna zupa jaś fasola.

Dodane przez: wiktorkowa

Warzywna zupa jaś fasola

Delikatna zupa dla całej rodziny.

Zupa warzywna

Dodane przez: Lilia85

Zupa warzywna

Będąc małym dzieckiem niezbyt lubiłam...

Zupka w 25 minut

Dodane przez: gotowanietoproste

Zupa warzywna

Ta zupka jest takim wyjściem awaryjnym...

zupa warzywna

Dodane przez: Kasja1986

Zupa warzywna

Szybka do zrobienia i pożywna zupa...

jk

Dodane przez: Jola1977-1977

Zupa mix warzywny

Zdrowa i pożywna zupa, doskonała...

Zupa warzywna kolorowa, smaczna, zdrowa

Dodane przez: monikismakołyki

Zupa warzywna

Warzywa, jak wiemy mają kształty...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE