Zupa krem szpinakowo-fasolkowy z ryżem

0 (0 ocen)

Pyszna, sycąca i lekka zupa, typu krem. Polecam wszystkim a szczególnie tym którzy dbają o linię, zapraszam:)

Składniki:

  • 2 marchewki
    1 pietruszka
    8 cm pora
    320 g mrożonego szpinaku
    150 g mrożonej fasolki szparagowej
    1 łyżka oliwy
    1 łyżka sosu sojowego ciemnego
    1 łyżeczka miodu
    1/3 szklanki ryżu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa krem szpinakowo-fasolkowy z ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka przełożyć pokrojoną w plasterki pietruszkę i marchewkę. Dodać por i zalać 1,5 litrem zimnej wody. Postawić na ogień, doprowadzić do wrzenia. Dodać oliwę. Następnie pogotować 5 minut i dodać szpinak i fasolkę szparagową. Do raz kolejny doprowadzić do wrzenia i gotować do miękkości warzyw. Dodać sos sojowy i miód i gotować jeszcze minutę. Zdjąć z ognia i wyjąć kilka plasterków marchewki a resztę zupy zbledndować na gładko. W osobnym garnku ugotować ryż, odcedzić. Na talerz wlać zupę i dodać ryż. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa Mrożonki Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Mrożenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować