Zupa-krem marchewkowy z pomarańczą i imbirem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z dwóch kostek rosołowych zrobić 2 litry bulionu. Marchewkę obrać i pokroić w talarki. Wrzucić do bulionu i gotować. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i zeszklić na maśle, dodać do gotującej się marchewki. Dodać kminek, imbir. Gdy marchewka będzie zupełnie miękka, zupę zmiksować blenderem. Doprawić solą, pieprzem. Na koniec dodać śmietanę i wymieszać. Przed podaniem posypać siekaną kolendrą. Podawać z grzankami.
Porady
1. Zupa ta idealną potrawa we dwoje. Na taką okazję można zrobić grzanki w kształcie serca. Z chleba tostowego wyciąć foremką do ciast serca i zrumienić na suchej patelni.
Komentarze