Zupa krem marchewkowa

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Rozgrzewająca,gęsta, bardzo sycąca, lekko słodkawa zupa z marchweki.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg marchewki,
    1 duża pietruszka,
    pół cebuli,
    2 małe ząbki czosnku,
    sól, pieprz do smaku

Zupa krem marchewkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę i pietruszkę obieramy. Kroimy w kostkę, tak jak cebulę i czosnek. Zalewamy wodą tak aby przykryła warzywa. Gotujemy do miękkości. Blendujemy na gładką masę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy