Zupa krem jarzynowy z fistaszkami

0 (0 ocen)

  • 15 min

Pyszna zupa na bazie rosołu, szybka do zrobienia, polecam! Pochodzi z mojego bloga http://wedlugporroku.blogspot.com/

  • 15 min

Składniki:

  • 1 litr rosołu (u mnie był jagnięcy - poezja smaku)
    warzywa porosołowe (u mnie klika marchewek, dwie pietruchy, trochę pora)
    mielona kolendra do smaku
    sól
    pieprz czarny
    garść fistaszków

Zupa krem jarzynowy z fistaszkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Miksujemy rosół z warzywami
  • 2. Podgrzewamy zupę (można zostawić małe kawałki warzyw jeśli ktoś ma ochotę), doprawiamy do smaku kolendrą, solą i pieprzem - wszystko zależy od tego, jak dobry mamy rosół ;-)
  • zupa krem 3. Na talerzu zdobimy fistaszkami, można też prażonym na suchej patelni ziarnem słonecznika czy dyni, jemy z chlebkiem lub bez - jak kto lubi

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy