Zupa krem dyniowo-kokosowa

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszną zupę dyniowo-kokosową w formie kremu. Zupa ta jest bardzo szybka i prosta w przygotowaniu oraz pięknie wygląda i wspaniale smakuje. Polecam

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 mała dynia hakkaido (ok. 800 g)
    1 cebula
    1 ząbek czosnku
    2 szkl bulionu
    1 łyżka masła
    puszka mleczka kokosowego (400 ml)
    1 łyżeczka soli paprykowej
    1 łyżeczka pieprzu
    oraz płatki migdałowe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem

Zupa krem dyniowo-kokosowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dynię myjemy, obieramy i kroimy miąższ w kostkę. Cebulę oraz czosnek obieramy i drobno kroimy. Delikatnie podsmażamy na łyżce masła cebulkę z czosnkiem. Następnie dodajemy pokrojoną dynię i chwilę razem smażymy. Zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości ok. 10-15 minut. Do gotującej się zupy dodajemy przyprawy i mleczko kokosowe, mieszamy i zagotowujemy. Zdejmujemy z ognia i blendujemy zupę na krem. Podajemy z podprażonymi płatkami migdałowymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować