Zupa koperkowa z makaronem

4.49 (187 ocen)

  • 30 min

Pyszne połączenie zupy z makaronem.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 l bulionu drobiowego
    1 marchew
    1 pietruszka
    1 mały seler
    1 por (biała część)
    1 łyżka masła
    1 liść laurowy
    2 ziarna ziela angielskiego
    1 pęczek koperku
    2 łyżki śmietany 18%
    150 g drobnego makaronu
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (187 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa koperkowa z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa koperkowa z makaronem 1. Makaron gotujemy al dente, odcedzamy.

    Marchew, pietruszkę i seler obieramy, ścieramy na tarce do warzyw. Pora kroimy w piórka.
    Warzywa podsmażamy na maśle, zalewamy gorącym bulionem, gotujemy 10 min pod przykryciem przez 10-15 min z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego. Śmietanę hartujemy z niewielką ilością zupy, dodajemy do całości.
    Do zupy wrzucamy posiekany koperek , dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem.
    Na talerz wrzucamy makaron, zalewamy gorącą zupą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować