ZUPA KOPERKOWA

  • wyświetlono: 274 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 2

zupka na letnie dni puki mamy dostęp do świeżych ziół

karolinajedynak24

Składniki

SKŁADNIKI:
Woda
2 korpusy
2 marchewki
1 seler mały
Biała część pora
1 pietruszka
6 dużych ziemniaków
1 cebula
2 pęczki koperku
2 łyżki masła
Vegeta
3 liście laurowe
4 ziarenka ziela angielskiego
Pieprz
Śmietana wg uznania

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

ZUPA KOPERKOWA

  • 1. WYKONANIE:
    Nastawiamy korpusy do gotowania razem z zielem i liściem laurowym . W między czasie obieramy wszystkie warzywa i kroimy w kostkę . Koperek myjemy i siekamy. Gdy korpusy już są obgotowane dodajemy ziemniaki , marchew, pietruszkę seler , por i gotujemy do miękkości. W tym czasie posiekaną cebulkę przesmażamy na maśle i także dodajemy do gotującej się zupy. Na sam koniec dodaje 2 pęczki posiekanego koperku. Śmietanę dodajemy wg uznania . Doprawiamy Vegetą pieprzem do smaku .Smacznego

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniazdrowie_na_talerzu
 

Komentarze

Podobne przepisy

image-06yo0bp

Dodane przez: JulkaTomeczek

Zupa koperkowa

Moja córeczka bardzo lubi zupki...

Staropolska zupa koperkowa

Dodane przez: Cukiereczek

Staropolska zupa koperkowa

Zupa jest lekka, świeża i sycąca....

Zupa koperkowa

Dodane przez: Joanna Kryla

Zupa koperkowa

Bardzo lubię koperek jako dodatek...

Zupa koperkowa z ziemniakami

Dodane przez: igraszki losu

Zupa koperkowa z ziemniakami

Choć za koperkiem nie przepadam,...

zupa koperkowa z ryżem

Dodane przez: Natalia76

Zupa koperkowa z ryżem

Prosta i smaczna zupka,którą gotowała...

Zupa koperkowa z cukinią

Dodane przez: JustKuchcik

Zupa koperkowa z cukinią

Zupa koperkowa z dodatkiem cukinii...