ZUPA KOPERKOWA

5 (189 ocen)

zupka na letnie dni puki mamy dostęp do świeżych ziół

Składniki:

  • SKŁADNIKI:
    Woda
    2 korpusy
    2 marchewki
    1 seler mały
    Biała część pora
    1 pietruszka
    6 dużych ziemniaków
    1 cebula
    2 pęczki koperku
    2 łyżki masła
    Vegeta
    3 liście laurowe
    4 ziarenka ziela angielskiego
    Pieprz
    Śmietana wg uznania
Wystaw ocenę:

5 (189 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa koperkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. WYKONANIE:
    Nastawiamy korpusy do gotowania razem z zielem i liściem laurowym . W między czasie obieramy wszystkie warzywa i kroimy w kostkę . Koperek myjemy i siekamy. Gdy korpusy już są obgotowane dodajemy ziemniaki , marchew, pietruszkę seler , por i gotujemy do miękkości. W tym czasie posiekaną cebulkę przesmażamy na maśle i także dodajemy do gotującej się zupy. Na sam koniec dodaje 2 pęczki posiekanego koperku. Śmietanę dodajemy wg uznania . Doprawiamy Vegetą pieprzem do smaku .Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować