Zupa koperkowa

4.49 (182 ocen)

  • Łatwy

Przepis przesłała Joanna Antoń

  • Łatwy

Składniki:

  • - kostki rosołu z kury: 2 sztuki
    - Tłuszcz: 1 łyżka
    - cebula: 1 sztuka
    - kasza manna: 2 łyżki
    - mąka: 3 łyżki
    - koperek: 1 pęczek
    - natka pietruszki: 1 sztuka
    - śmietana: 0.5 szklanki
    - Jajko: 1 sztuka
    - sól (do smaku wg. uznania): 2 szczypty
    - pieprz (do smaku wg. uznania): 2 szczypty
Wystaw ocenę:

4.49 (182 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa koperkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę drobno kroimy i przesmażamy na tłuszczu.
  • 2. Kaszę manną mieszamy z mąką, jajkiem i cebulą, dodajemy przyprawy i natkę. Z ciasta formujemy wałeczki i kroimy kluseczki.
  • 3. Zagotowujemy wodę z kostkami rosołowymi (można dodać startą marchewkę). Kluseczki kładziemy na wrzącą wodę, cały czas mieszamy. Łyżkę mąki mieszamy ze śmietaną, wlewamy do zupy i zagotowujemy. Wsypujemy drobno posiekany koperek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować