ZUPA KOPERKOWA

0 (0 ocen)

  • 40 min

Zupa jest prosta i szybka w wykonaniu a do tego bardzo pożywna.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 1/2 litra wywaru
    3 marchewki
    1 pietruszka
    pora
    kawałek selera
    śmietana 18%
    przyprawy do smaku
    2 duże pęczki koperku

Zupa koperkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do gotowego wywaru wrzucamy kawałek pory oraz starte na duzych oczkach warzywa to jest marchew,seler i pietruszkę.
    W trakcie gotowania dodajemy ziemniaki w kostke 2 sztuki i na koniec drobno posiekany koperek.Koperku jest bardzo dużo ale on w zupie zginie i na koniec zabielamy śmietaną.Podajemy z jajkiem na twardo.

Porady

Ja dodaję zawsze troszkę kwasku cytrynowego dla polepszenia smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy