Zupa kokosowa z indykiem, marchewka i kukurydzą

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 2 osób

Pyszna orientalna rozgrzewająca zupa.

  • 40 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • puszka mleczka kokosowego,pierś z indyka,kawałek pora,mała puszka kukurydzy,1marchewka,1 ząbek czosnku ,szczypiorek,1łyżeczka ostrej pasty curry,2plastry limonki,sól,kostka rosołowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa kokosowa z indykiem, marchewka i kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy pierś w ok 1,5 litrze wody ,dodajemy kostkę rosołowa po zagotowaniu oraz czosnek lekko tylko rozgnieciony i gotujemy ok 25 min,po tym czasie wlewamy mleczko kokosowe ,doprawiamy pasta curry i solą ,dokładamy 2 cienkie plastry limonki i gotujemy jeszcze ok 10 min.
    Marchewkę obieramy i kroimy w cienie słupki,pora w krążki,kukurydzę odsączamy.Z zupy wyciągamy pierś i kroimy ją w cienkie plastry.
    W misce układamy kukurydzę,pora,mięso i marchewkę zalewamy zupą na koniec posypujemy szczypiorkiem
    .Smacznego :)

Porady

jeżeli zupa ma byc bardziej pikantna dodajemy więcej pasty curry lub ostrą paprykę

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk Kokos Mleko kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Chińska Orientalna Tajska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować