Zupa Kisz Masz

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Lubię takie zupki dwa dania w jednym na bazie kapusty kiszonej. Polecam.

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg mięsa z łopatki wieprzowej
    • ½ kg ziemniaków
    • ½ kg kapusty kiszonej
    • 3 marchewki
    • 1 cebula
    • 2 papryki czerwone
    • 200 g przecieru pomidorowego
    • 2 łyżeczki mąki pszennej
    • Olej do smażenia
    • Sól
    • Papryka ostra

Zupa kisz masz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Ziemniaki obieramy, kroimy kostkę, przekładamy do garnka, zalewamy wodą, solimy i gotujemy.
    Mięso kroimy w kostkę, solimy i obsmażamy na rozgrzanym oleju. Mięso przekładamy do ziemniaków.
  • kapusta 2. Cebulę obieramy drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy obrane i pokrojone w plasterki marchewki, poszatkowaną kapustę kiszoną oraz pokrojone w paseczki papryki. Mieszając prużymy 20 minut, następnie przekładamy do garnka z ziemniakami i mięsem.
  • zupa 3. Do zupy dodajemy przecier, doprawiamy solą oraz papryką i zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości wody. Chwilkę gotujemy.
  • zupa 4. Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy