Zupa kartoflana z pieczarkami

5 (145 ocen)

  • 40 min

...

  • 40 min

Składniki:


  • 500 g wędzonego boczku
    duża marchewka
    por
    1/4 selera
    600 g ziemniaków
    1,5 l bulionu warzywnego
    100 g pieczarek
    sól ,pieprz
    czubryca
    łyżka masła
Wystaw ocenę:

5 (145 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa kartoflana z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek ,marchewkę ,pietruszkę ,seler i ziemniaki pokroiłem w kostkę ,pora w talarki. W garnku podsmażyłem boczek na średnim ogniu. Dodałem wszystkie warzywa ,smażyłem 5 min ,wlałem bulion i doprowadziłem do wrzenia. Dodałem czubrycę (łyżka) ,gotowałem pod przykryciem 20 min. Pieczarki pokroiłem w plasterki i lekko podsmażyłem na maśle. Dodałem do zupy ,zagotowałem. Doprawiłem do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować