Zupa kapuśniak z kaszą,papryką,zasmażką

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób

Pyszna zupa na chłodne, zimowe dni: kapuśniak z kiszonej kapusty z kaszą jęczmienną, papryką jest aromatyczny, sycący, rozgrzewający...........SMACZNEGO!!!

  • Dla 8 osób

Składniki:

  • kasza jęczmienna drobna 1 szklanka, kasza pęczak 1 szklanka, ziemniaki 7 sztuk, warzywa mrożone mieszanka węgierska 1 opakowanie, woda 3 litry, kucharek 2 łyżki, papryka ostra 1 łyżeczka, kiszona kapusta 70 dag, woda 1 litr, ziele angielskie 4 sztuki, liście laurowe 2 sztuki, słonina wędzona 20 dag, cebula 1 sztuka, mąka pszenna 2 łyżki, natka pietruszki 1 pęczek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Kapuśniak

Zupa kapuśniak z kaszą,papryką,zasmażką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zupa kapuśniak z kaszą,papryką,zasmażką 1. Warzywa mrożone mieszanka węgierska wsypać do garnka, wlać wodę, zagotować, dodać pokrojone w kosteczkę ziemniaki, wsypać kaszę jęczmienną pęczak i drobną, gotować z 20 minut.
  • zupa kapuśniak z kaszą,papryką,zasmażką 2. Kiszoną kapustę ugotować osobno w szybkowarze z zielem angielskim, liściem laurowym, po zasyczeniu pary gotować 20 minut.

    Do warzyw i kaszy wlać ugotowaną kapustę, dodać przyprawy.
  • zupa kapuśniak z kaszą,papryką,zasmażką 3. Wędzoną słoninę pokroić i usmażyć razem z cebulą, wsypać mąkę i zrobić złocistą zasmażkę, dodać do gotującej się zupy i wymieszać, krótko zagotować.
  • zupa kapuśniak z kaszą,papryką,zasmażką 4. Dodać natkę zielonej pietruszki .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować