Zupa -kapuśniaczek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.-BOCZEK ,LIŚCIE LAUROWE,ZIELE ANGIELSKIE WŁOŻYĆ DO GARNKA I GOTOWAĆ OK.30 MIN
-NA PATELNI ROZTOPIĆ MASŁO DAĆ POKROJONY W KOSTKĘ KOPER I POKROJONĄ CEBULE DUSIĆ 5-10 MIN ,NASTĘPNIE DODAĆ DO ZUPY.
-NA TEJ SAMEJ PATELNI PODSMAŻYĆ POKROJONĄ KIEŁBASĘ.
-MARCHEWKĘ I ZIEMNIAKI POKROIĆ W KOSTKĘ I WRZUCIĆ DO ZUPY
-DODAĆ CZOSNEK,VEGETE,MAJERANEK
-GDY WARZYWA BĘDĄ MIĘKKIE , DODAĆ POKROJONĄ KAPUSTĘ I PRZECIER POMIDOROWY
-GOTOWAĆ OK15-20 MIN AŻ KAPUSTA ZMIĘKNIE
-ZROBIĆ ZASMAŻKĘ ŚMIETANE Z MĄKA I POŁĄCZYĆ Z ZUPĄ
-POSYPAĆ ZIELONĄ PIETRUSZKĄ
SMACZNEGO
Porady
-JEŚLI ZASMAŻKA BĘDZIE ZBYT GĘSTA ,DODAĆ TROSZKĘ WODY
-BOCZEK PO WYJĘCIU MOŻNA POKROIĆ I DODAĆ DO ZUPY EWENTUALNIE WYKORZYSTAĆ DO INNEJ POTRAWY
Komentarze