ZUPA -KAPUŚNIACZEK

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

PYSZNA ZUPA

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • -KAWAŁEK BOCZKU (PARZONY,CYGAŃSKI)
    -5 ŚREDNICH MARCHEWEK
    -5 ŚREDNICH ZIEMNIAKOW
    -KAWALEK KOPRU WLOSKIEGO OK.5 CM
    -1 ŚREDNIA CEBULA
    -2 ZĄBKI CZOSNKU
    -2 ŁYŻKI MASŁA
    -1-2 KAWAŁKI KIEŁBASY JA DAŁAM ŚLĄSKĄ :))
    -ŚREDNI SŁOICZEK PRZECIERU POMIDOROWEGO
    -30 DAG KAPUSTY KISZONEJ
    -OK.2 ŁYŻKI MĄKI I 3 ŁYŻKI ŚMIETANY LUB JOGURTU
    -PRZYPRAWY VEGETA , 2 LISTKI LAUROWE, ZIELE ANGIELSKIE, MAJERANEK ,PIETRUSZKA ZIELONA

Zupa -kapuśniaczek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1immbk2 1. -BOCZEK ,LIŚCIE LAUROWE,ZIELE ANGIELSKIE WŁOŻYĆ DO GARNKA I GOTOWAĆ OK.30 MIN
    -NA PATELNI ROZTOPIĆ MASŁO DAĆ POKROJONY W KOSTKĘ KOPER I POKROJONĄ CEBULE DUSIĆ 5-10 MIN ,NASTĘPNIE DODAĆ DO ZUPY.
    -NA TEJ SAMEJ PATELNI PODSMAŻYĆ POKROJONĄ KIEŁBASĘ.
    -MARCHEWKĘ I ZIEMNIAKI POKROIĆ W KOSTKĘ I WRZUCIĆ DO ZUPY
    -DODAĆ CZOSNEK,VEGETE,MAJERANEK
    -GDY WARZYWA BĘDĄ MIĘKKIE , DODAĆ POKROJONĄ KAPUSTĘ I PRZECIER POMIDOROWY
    -GOTOWAĆ OK15-20 MIN AŻ KAPUSTA ZMIĘKNIE
    -ZROBIĆ ZASMAŻKĘ ŚMIETANE Z MĄKA I POŁĄCZYĆ Z ZUPĄ
    -POSYPAĆ ZIELONĄ PIETRUSZKĄ
    SMACZNEGO

Porady

-JEŚLI ZASMAŻKA BĘDZIE ZBYT GĘSTA ,DODAĆ TROSZKĘ WODY -BOCZEK PO WYJĘCIU MOŻNA POKROIĆ I DODAĆ DO ZUPY EWENTUALNIE WYKORZYSTAĆ DO INNEJ POTRAWY

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy