Zupa Kanadyjska

3 (1 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób

Pyszna zupka z dodatkiem pieczarek, pora, ogórków kiszonych z kulkami z mięsa mielonego zabielana serkami topionmi .

  • 60 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 2 litry wody
    3 kostki drobiowe
    0,5 kg pieczarek
    0,5 kg mięsa mielonego
    2 małe pory
    4 ogórki kiszone
    2 serki topione smietankowe
    3 łyżki mąki ziemniaczanej
    2 łyżki majeranku
    Przyprawa do mięsa mielonego
    Sól pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Zupa pieczarkowa

Zupa kanadyjska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa Kanadyjska 1. W garnku zagotować wodę dodać kostki drobiowe.Pieczarki obrać, opłukać i pokroić ,ogórki i pory pokroić w pół plasterki . Mięso mielone doprawić według własnego uznania solą pieprzem i przyprawą do mięsa zrobić małe kulki i obtoczyć w mące ziemniaczanej wymieszanej z majerankiem.Do gotującej wody dodaj pieczarki ,pory,ogórki i kulki z mięsa mielonego
    wszystko gotować około 35 minut.Serki rozpuścić w ciepłej zupie.Całość doprawić solą i pieprzem.

Porady

Zupę można podawać jako samodzielne danie lub z ulubionym pieczywem np.bagietką czosnkową.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować