Zupa kalafiorowa z wędzonym kurczakiem

0 (0 ocen)

  • 45 min

Syta zupka warzywna z mięsną wkładką. Polecam wypróbować :)

  • 45 min

Składniki:

  • - 600 g wędzonego kurczaka ( u mnie 2 duże udka)
    - 2,5 do 3 l wody
    - 450 g mrożonego kalafiora lub mala główka świeżego
    - 2-3 marchewki
    - 1 duża pietruszka
    - 3-4 średniej wielkości ziemniaki
    - koperek świeży pęczek lub łyżka suszonego
    - 2-3 łyżki śmietany 18% do zupy
    - przyprawy: sól, pieprz, kostka rosołowa do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa kalafiorowa z wędzonym kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka przepłukuję, i wkładam do garnka, i zalewam je wodą. Wstawiam na gaz. Gotuję ok 15 minut, tak aby powstały oczka z tłuszczu i wywar nabrał zapachu.
  • 2. Warzywa obieram i kroję w drobną kostkę, ( można też w talarki lub słupki).
    Wyciągam kurczaka z wody, a w zamian wrzucam pokrojone warzywa. Łyżką cedzakową, zbieram pozostałości po mięsie,
  • 3. Gdy warzywa lekko zmiękną, dorzucam kalafior i kostkę rosołową (drobiową ).
  • 4. Mięso obieram od kości i dorzucam do gotującej się zupy. Całość mieszam, doprawiam solą i pieprzem.
  • 5. Gdy warzywa są już ugotowane, zabielam zupę śmietaną i posypuję obficie koperkiem.

Porady

Można użyć mrożonych warzyw ( marchewki, pietruszki )

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować