Zupa kalafiorowa z nutą orientu

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Zupę kalafiorową lubią wszyscy moi domownicy. Tym razem zrobiłam ją w innej odsłonie. Wyszła smaczna, sycąca i ostra. Świetnie rzogrzeje w chłodne dni.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ćwiartka z kurczaka
    kalafior mrożony-200g
    mały korzeń pietruszki
    kawałek selera
    marchew-2 szt
    por-ja dałam ciemnozieloną część
    grzyby mun-garść
    sos chili słodko-kwaśny- 1 łyżka
    makaron wstązki -200 g
    ziele angielskie- 3
    liście laurowe -3
    pieprz - 5 ziaren
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zupa kalafiorowa z nutą orientu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby mun zalać gorącą wodą i odstawić na15 minut.
    1. Warzywa umyć i obrać, marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, pora pokroić w plasterki.
    2.Do garnka wlać wodę, włożyć kurczaka i zagotować. Zebrać szumowiny.
    3.Dodać przyprawę uniwersalną, liście laurowe, pieprz, ziele angielskie, grzyby oraz warzywa poza kalafiorem.
    4.Gotować do miękkości mięsa.
    5.Na jakieś 10 minut przed końcem gotowania dodać kalafiora i makaron.
    6.Na koniec dopawić sosem chili.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby mun Kalafior Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować