Zupa kalafiorowa z makaronem i wędzonym kurczakiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Szybka,sycąca bardzo smaczna zupka z mięsną wkładką,świetny pomysł na wykorzystanie pozostałego rosołu.

  • 30 min

Składniki:

  • 500 g kalafiora
    4 szklanki rosołu
    200 g wędzonej piersi z kurczaka
    50 g makaronu kokardki
    marchewka
    łyżka posiekanego koperku
    pieprz,sól

Zupa kalafiorowa z makaronem i wędzonym kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafiora umyć i podzielić na różyczki,marchewkę obrać,opłukać i pokroić na plasterki.
  • 2. Rosół podgrzać w garnku do wrzącego wrzucić kalafior,gotować 10 minut,wyjąć pół szklanki różyczek resztę zmiksować,wsypać makaron,plasterki marchewki,gotować aż będą miękkie(5-7 minut)
  • 3. Pierś kurczaka pokroić w paski do zupy włożyć odłożone różyczki kalafiora,paski kurczaka,podgrzać,przyprawić pieprzem,jeśli trzeba również solą,posypać koperkiem.

Komentarze

Podobne przepisy