Zupa kalafiorowa z koperkiem oraz nutką czosnku.

4.5 (143 ocen)

  • 20 min

Pyszna i bardzo aromatyczna zupa,której smak zawdzięczam koperkowi.Czuję ten wspaniały zapach,który unosi się w domu...Mmmmm

  • 20 min

Składniki:

  • Wcześniej przygotowany 1,5 litra bulionu
    1 marchewka
    1 pietruszka
    1 mały seler
    1 cebula
    1 ząbek czosnku
    3 ziemniaki
    2 łyżki masła
    mała główka kalafiora
    świeży koperek
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa kalafiorowa z koperkiem oraz nutką czosnku. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa obrać,umyć i pokroić według uznania.
    Czosnek i cebulkę drobno posiekać-zeszklić na masełku.
    Koperek drobno posiekać.
    Kalafior umyć i podzielić na różyczki.
    Do garnka wlać bulion,włożyć do niego pokrojone warzywa i gotować ok,30 minut.Po wykonaniu tych czynności dodać kalafior i cebulkę oraz czosnek.
    Całość przyprawić solą i pieprzem na koniec dodać posiekany koperek.

    Życzę smacznego.

Porady

Bulion ugotowany w domu zawsze smakuje lepiej niż ten wykonany z kostki rosołowej.Zupa z niego przyrządzona jest po prostu przepyszna.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować