Zupa kalafiorowa z cukinią i kaszą jaglaną

0 (0 ocen)

Przepyszna zupa z dużej ilości młodych warzyw, sycąca dzięki jaglance. Smakiem dominuje tutaj kalafior, którego lubi cała rodzina

Składniki:


  • 1 mały młody kalafior
    1 duża cukinia
    1 gałązka selera naciowego
    2 marchewki
    2 ziemniaki
    1 garść mrożonego groszku
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    3 łyżki kaszy jaglanej
    2 łyżki oliwy
    liść laurowy
    sól morska
    biały pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa jarzynowa

Zupa kalafiorowa z cukinią i kaszą jaglaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Ziemniaki i marchew obrać, umyć i pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka, zalać wodą, lekko osolić. Dodać liść laurowy, groszek mrożony i kaszę.

    Na patelni na oliwie zeszklić cebulę, dodać posiekany seler i czosnek. Przesmażyć.

    Cukinię wyszorować, odciąć końce, nie obierać, pokroić w kostkę.

    Wrzucić na patelnię, wymieszać i chwilę smażyć razem. Kalafior oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki, wrzucić do zupy wraz z zawartością patelni. Gotować do miękkości warzyw.

    Zupę doprawić do smaku solą morską i białym pieprzem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować